10 октомври. „Никога няма да забравя емоциите и чувствата, които изпитах на първия турнир по голбал , на който присъствах. Те са сравними само с тези в нашия сектор, на любимия футболен стадион“ С тези думи на Петко Горанов започна официалната част срещата с младите хора от С.И.К. „Витоша“.
Петко Горанов сподели причините, които са го подтикнали да се кандидатира за кмет на район „Студентски“ , грозната и нездравословна среда с района, липсата на поддръжка на малкото изградени детски и спортни площадки, лошата инфраструктура, презастрояването. Заедно с д-р Иван Янев, кандидат за общински съветник и бивш председател на клуба, разясниха начина, по който студентите трябва да заявят желанието си да гласуват по настоящ адрес. Засегната беше и темата за необходимостта от електронно гласуване. Обидно е студенти в СУ и преподаватели да влизат с придружител в „тъмната стаичка“ за да упражнят правото си на глас!
По време на срещата бяха засегнати темите за възможностите, които би трябвало да предоставя градската среда за спортуването на младите хора, особено в район „Студентски“, от липсата на улично осветление в големи участъци между общежитията до опасно разположените стълбове на уличните лампи в средата на тротоара пред „Зимния дворец“. Обсъдени беше необходимостта от подкрепа от страна на местната общинска администрация за развитието на спорта и интеграцията на хората с увреждания.
И както винаги е ставало при тези срещи, разговорите бързо се завъртяха около приключилото на скоро Световното първенство по шоудаун в Италия, представянето на нашите национали , тренировките, децата, внуците……, очакваните изборни победи и организацията на Евро2020 по шоудаун в България.
РS За всички, които не знаят що е то голбал и шоудаун , моля посетете страницата на Спортен клуб за интеграция „Витоша“ :
http://www.vitoshabg.com/index.php?id=1&usr_lng=bg