12 октомври. В петък господин Петко Горанов и екипът му бяха на едно от най-оживените места в района, пазарът в кв. „Мусагеница“. Предимно по-възрастните жители на квартала с удоволствие спираха при кандидата за кмет и споделяха проблемите си.
Тежкият автомобилен трафик в района на пазара, неправилно паркирани за постоянно коли, димът от скарите с дървени въглища на многото заведения за бързо хранене, тесните и разбити тротоари, са едни от основните проблеми на живеещите в съседство. Почти липсващите сергии със земеделска продукция принуждават все повече от хората, живеещи в района, да ходят до пазара в кв. „ Младост“ за пресни плодове и зеленчуци.
Притесненията на най-дългогодишните жители на „Мусагеница“ са свързани с бързото презастрояване на района и неподдържаните зелени площи. Липсата на улично осветление в междублоковите пространства затруднява придвижването в тъмните часове на деня, особено през зимата.
Петко Горанов сподели своите виждания за развитието на квартала и плановете за изграждане на дълго чаканата нова пътна връзка между кв. „Мусагеница“ и бул. „ Г.М.Димитров“ в близост до кръговото движение
Основните приоритети тук са нова транспортна схема и създаване но нови паркоместа. .