13 октомври. Хубавото октомврийско време примами дървеничани да излязат навън. Кандидатът за кмет на района от Демократична България, също като своите съкварталци, направи кратка разходка, която бързо се превърна в дълга предизборна дискусия.
Непочистените зелени пространства, набързо поставените пейки, които стесняват алеите, боклукът около кофите за смет, незаровените дупки на бързо полаганото ново осветление между 15 и 16 блок, липсата на удобна пешеходна пътека в района на Читалището, парка „Въртопо“, част от който има опасност да се превърна в трайно убежище на бездомници, привличани от социалната кухня при храма „Свети Георги“, бяха основните теми на разговорите.
Не бе подмината и една от основните теми за възмущение на жителите на квартала от една година, строежът на нова жилищна сграда непосредствено до църквата.
Петко Горанов смята, че с активна зелена поддръжка, обособяване на допълнителни места за паркинги и регулация на неправилно паркиращите автомобили, кварталът ще придобие много по-добър вид. Специално внимание следва да се обърне на липсващата инфраструктура отвъд бул. „Андрей Ляпчев“. С изграждането на кръгово движение в началото на този булевард и бул. „Св. Климент Охридски“, се очаква отличен ефект относно трафика в района. Това е приоритет в програмата на кандидат-кмета Петко Горанов.