16 октомври. В срещата взеха участие  и кандидатите за общински съветници от листата на Демократична България :  Методи Лалов-водач на листата, Любомир Георгиев, Бойко Димитров и Искрен Арабаджиев. Всеки от кандидатите направи кратко представяне и разказа за личните си мотиви да се кандидатира за общински съветник.

Кандидатът за кмет Петко Горанов представи основните акценти от своята програма: стартиране на изграждането на  парк „Въртопо“ и облекчаване на автомобилния трафик в района – изграждане на кръговото движение на кръстовището при  бул . „Св. Климент Охридски“ и бул. „Андрей Ляпчев“ и изграждането на дългоочакваната пътна връзка между кв. „Мусагеница“ и колелото под бул. „Цариградско шосе“.

По време на дискусията бяха поставени важни,  според живеещите в район „Студентски“ граждани, въпроси: високия данък недвижим имот, който плащат собствениците на  земеделски имоти , попадащи в границите на парк „Въртопо“ и начините за тяхното обезпечаване при изграждането на парка, лошото състояние или липсата на тротоари,  поддържането на зелените площи, липсата на редовно почистване в кварталите, уличното осветление, недостига на  места за паркиране, необходимостта от ново училище в Студентски град.

Петко Горанов, кандидат за бъдещ кмет, обясни че основните  проблеми в района, свързани с градската среда, могат да бъдат решени със засилване ролята на общинския инспекторат и работеща общинска администрация. 

Проблемът с недостатъчните паркместа може да се реши с    4 мерки. Премахване на излезлите от употреба, постоянно паркирани автомобили, изграждане на етажни паркинги на общински парцели, ненарушаване на изискването при издаване на разрашения за новостроящи се сгради то да бъде обвързано със задължително изграждане и на необходимия брой паркоместа, както и чрез публично- частно партньорство със собственици на частни имоти.

Кандидатът за бъдещ кмет Петко Горанов уточни, че има отреден общински терен за изграждане на ново училищна сграда в Студентски град, но точен отговор докъде е стигнала процедурата към този момент може да каже само действащия в момента кмет на район „Студентски“.

Срещата завърши с думите на кандидатът за кмет от Демократична България Петко Горанов : „Давам обещания и поемам ангажименти само за неща, които наистина мога да изпълня“ .